В Пловдив днес се открива Комедийният европейски  филмов фестивал -

...
В Пловдив днес се открива Комедийният европейски  филмов фестивал -
Коментари Харесай

Комедиен кинофестивал започва в Пловдив

В Пловдив през днешния ден се открива Комедийният европейски  кино фестивал - КЕФФ Пловдив 2021, който се организира за  първи път и е без аналог в европейския кино календар.

До 11 юли, в лятно кино „ Орфей “ и в Дом на киното ще могат да се видят нови продукции от Италия, Испания, Германия, Сърбия, Украйна, Франция, Албания и България.

В спортната стратегия са включени 7 пълнометражни кино лентата, а съпътстващата ще показа още 8 заглавия.

Петчленно интернационално жури, в което от българска страна вземат участие Мая Бежанска и Малин Кръстев, ще дефинира оценките в категориите: най-хубав филм, най-хубав режисьор и най-хубави основна и поддържаща роля в показаните продукции.

В състава на журито е и Фатима  Джумер – Франция, която е един от главните мотори на организацията на самостоятелните кина, включваща 2800 киносалона в 43 страни, „ Европа Синемас “.

Малин Кръстев:

„ Изкуството е това човек посредством хумора да припознае себе си и в сатирата да преоткрие проблеми, неточности. Човек би трябвало доста да внимава с какво се майтапи, по какъв начин се майтапи, светът е наежен по необикновен метод. Страшно ми е любопитно в действителност страните в Европа какво са създали, къде е отишло тяхното възприятие за комизъм, самоирония “.

Фестивалът ще се бъде открит с българския филм „ Дани. Легенда. Бог “, който също е включен в спортната стратегия.

Проектът Комедиен европейски кино фестивал е част от стратегия „ Наследство “ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР